THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN MERDIVENI KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran muayyen yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

ürkü kolu olmalıdır: Müstacel çıkış kapıları, ürkü koluna sahip olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve basitçe bir şekilde açılmasını esenlar ve insanoğluın müstacel durumlarda emin bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarını en kaliteli malzemeleri kullanarak talep edilen binada yapım edip, montaj ve onarma proseslerinde lazım mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile uhde tuzakıyoruz.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Müstacel çıkış kapıları her devir ciğerin katiyetle dünyaarı hakikat açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Ivedili durumlarda insanoğlu binanın dışından muhtevaine bileğil mideinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek palas bir şekilde mahzur olmaksızın dışarı açılmasını esenlamaktır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Kasa üzerindeki fitil yuvasına şık şiddetli birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Binanın bağırsakinden bayağıya düz nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık Yangın Kapısı dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış kapısı adına bina yamaç aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince dâhilbinası ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı daha buna bandajlı olarak elan bozuk olmaktadır.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve özge tüvanaların yangın veya herhangi bir acil kondisyon esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, konstrüksiyonlması mecburi, örgüların vazgeçilemez unsurları ortada görev almaktadır.

Bu mevzuda salahiyettar yangın firmasından yardım alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Report this page